Cijenjeni članovi, dragi susjedi

Nakom malo veće pauze i godišnjih odmora, opet smo Vam na raspolaganju svake prve i treće srijede u mjesecu.Ono što se događalo u proteklih par mjeseci, o čemu Vas nismo detaljnije izvijestili a ukazuje na to da smo unatoč godišnjim odmorima bili izrazito aktivni i uložili jako puno truda i vremena je sljedeće:

Kako smo već ranije rekli, za ovu godinu naselje Novi Jelkovec je dobio dva para nadzornih kamera, a postavljene su u mjesecu srpnju na vanjsku i unutarnju stranu A bloka, na kućnom broju Ljudevita Posavskog 25c. Dakle, jedan par kamera (dvije nepomične i jedna pomična) gleda na parkiralište ispred A bloka odnosno na ulicu Ljudevita Posavskog, a drugi par kamera je pozicioniran na plato u unutarnjem dijelu A bloka (vrtić, dječji parkić, konzum, dom zdravlja,…). Kamere su probno proradile 27.07.2014, a u sustavu grada Zagreba od 01.08.2014.

28.8.2014. objavljen je Javni natječaj za davanje u zakup garaža i garažnih mjesta u našem naselju. Nažalost nismo mogli utjecati na to da stanari naselja imaju prednost pri najmu garaža već je najam išao po već postojećoj proceduri Grada Zagreba, tj. Odluci o najmu gradskih prostora no utjecali smo na to da naselje Novi Jelkovec dobije svoju zonu naplate odnosno da najam bude povoljniji nego u ostalim djelovima grada.

Zajedno sa prijedlogom za najam garaža i garažnih mjesta u naselju, Gradu smo predložili isto i za poslovne prostore. Nije nam poznato koji je trenutni status tog prijedloga.

I konačno, nakon zaista dugotrajnog inzistiranja (od travnja 2013.) nemali broj poslanih dopisa, održanih sastanaka što u prostorijama ZET-a, što u samom Poglavarstvu, vrijeme je da vas obavijestimo o promjenama na autobusnim linija vezanim uz naše naselje. Ta se promjena prevenstveno odnosi na liniju 281 Novi Jelkovec – Žitnjak. Uložili smo puno truda da se najavljena linija produži do Glavnog kolodvora kako je ranije najavljivano. Naime, 28.8.2014. dobili smo dopis iz Gradskog ureda za graditeljstvo u kojem je bilo navedeno “da je za predmetnu autobusnu liniju Novi Jelkovec – Glavni kolodvor potrebno izgraditi autobusna stajališta, sukladno projektnoj dokumentaciji čija je izrada u postupku“. Kako nismo odustajali od traženja da linija počne prometovati početkom rujna, kako je ranije dogovoreno, vršili smo pritisak na nadležne u Gradu i ZET-u te u svom nastojanju i uspjeli. Navedena će linija od ponedjeljka 8.9.2014., prometovati na relaciji Novi Jelkovec – Glavni kolodvor. privremeno stajalište na Glavnom kolodvoru će biti peron broj 5, isto ono koje koristi Sloboština, dakle na samom ulazu u Importanne centar a kroz neko vrijeme dobit ćemo svoje u blizini Poglavarstva.

Pratite neše obavijesti na

http://www.novi-jelkovec.hr/ i https://hr-hr.facebook.com/pages/Udruga-Novi-Jelkovec/553819331365606

kao i službene stranice ZET-a

www.zet.hr

gdje imate imate više informacija o promjenama na autobusnim linijama vezanim uz naselje Novi Jelkovec.
Koristimo ovu priliku da se zahvalimo vama cijenjeni članovi na ukazanom povjerenju i datoj podršci, da pozovemo nove susjede da nam se pridruže u članstvu, one kojima isto istječe da ga obnove. S vašom podrškom smo jači a i ozbiljniji u pogledu riješavanja mnogih stvari koje se tiču našeg naselja a bitno pridonose kvaliteti života u njemu.

Srdačan pozdrav,
Udruga Novi Jelkovec