Cijenjeni članovi i dragi susjedi,

Kao što smo već ranije naveli, Udruga Novi Jelkovec se odlučila pomoći stradalim obiteljima u poplavama na način da im se pomoć direktno dostavi. Fokusirali smo se na obitelji s djecom koji i inače teško žive, te su u ovim poplavama izgubili baš sve.

Obraćamo vam se tek sada jer smo morali najprije doći do takvih obitelji te smo osluškivali što se događa na terenu i koje stvari su trenutno najpotrebnije i kojim obiteljima.

Prva pošiljka pomoći ide ide u najugroženije mjesto općine Odžak, selo Prud, Bosanska Posavina.

Molimo i apeliramo, na sve susjede koji su voljni sudjelovati, da stvari koje donesu budu lijepo složene i sortirane odmah iskoristive….da sačuvamo dostojanstvo i tih ljudi koji budu pomoć primili.

U nastavku su djeca po dobi kojima je pomoć potrebna:

1. Andrea, curica ima 10 godina, nepokretna je i koristi pelene. Otac joj je također nepokretan i trenutno su u Kući Nade gdje curica inače ide na terapiju. Potrebna joj je garderoba, pelene za odrasle (Tena manja veličina) te razne higijenske potrepštine.

2. Ivano, dječak  u dobi od 6 mjeseci

3. Dijete u dobi od 6-7 mjeseci, dječak

4. Jelena, curica u dobi od 4 godine i sestrica novorođenče

5. Curica u dobi od 3 godine i brat u dobi od 7 godina

6. Nikolina,  curica u dobi od 5 godina

7. Mateja, curica u dobi od 5 godina

8.  Ivan, dečko  u dobi od 2 godine

9. Curica u dobi od 2 godine i sestra u dobi od 7 godina

Ljubazno molimo da se za svako ovo dijete spremi pristojna garderoba, donji veš, hrana i pelene za ovu manju dječicu, pokoja igračka, higijenske potrepštine, posteljina, deke, jastuci, ručnici, dezinficijensi, prašak za veš, sredstva za čišćenje, gumene čizme i sve što smatrate je potrebno jednoj obitelji za funkcioniranje u svakodnevnom životu.

Ukoliko je netko u mogućnosti može sudjelovati  u kupnji zaštitnih maski,  gumenih rukavica, koji su prijeko potrebni za sve ljude da se zaštite od infekcija prilikom čišćenja svojih domova.
Zbog najezde komaraca svima je prijeko potrebna zaštita za komarce! Prporučamo sprejeve, losione,  i sve što bi moglo pomoći u tom pogledu.

Molimo i ukoliko netko ima madrac koji se napuhava a nije mu u upotrebi i koristi se njime, itekako će dobro doći.

Garderobu za odrasle u ovom trenutku NE skupljamo!!! Fokusirani smo na navedenu djecu.

Dakle, sve one koji su voljni sudjelovati pozivamo da pripremljene stvari dostave na adresu Krešimira Kovačevića 6, na parking ispred garaža, u petak 23.05.2014. u vremenu od 18-20 sati.

Pomoć ide u subotu direktno kod navedenih obitelji. Ukoliko želite znati kome ste konkretno pomogli, u svakom se trenutku možete obratiti našoj Udruzi.

Raduje nas vaša pomoć, makar jedna jedina sitnica. Svima će im puno značiti i dobro doći.

Potrudit ćemo se pronaći stradale obitelji i u našoj Slavoniji te im na isti način pomoći.

Računamo na vas….

S poštovanjem,

Udruga Novi Jelkovec